top of page
Heeft uw organisatie ook zoveel projecten te managen?

In de huidige tijd is voor veel organisaties verandering vaak de enige constante factor. Om daar als organisatie op te anticiperen, worden initiatieven/ projecten gestart om veranderingen  te realiseren. Hierdoor lopen binnen organisaties vaak een grote diversiteit aan projecten, bijdragend aan verschillende strategische doelen en met impact voor zowel medewerkers als klanten.

Het management van uw organisatie komt dan voor specifieke vragen te staan, zoals:

  • Hoe maakt u keuzes over welke projecten wel/ niet op te pakken?

  • Hoe krijgt u actuele informatie over de stand van de lopende projecten?

  • Hoe stemt u af over de inzet van medewerkers over de projecten heen?

  • Hoe houdt u de stakeholders binnen en buiten uw organisatie op de hoogte?

 

Omdat deze vragen continu aandacht eisen is het belangrijk de besluitvorming  en communicatie over het projectportfolio structureel te verbeteren.

Project Portfolio Management biedt u als management een instrumentarium om deze verbetering stapsgewijs te realiseren.  Hierbij gaan de aandacht voor de harde en zachte kant hand in hand.

 

Hogt Portfoliomanagement adviseert en ondersteunt organisaties die meer resultaat willen halen uit hun projectportfolio. We zijn ook een kennisorganisatie en zijn continu op zoek om PPM praktisch te vertalen naar organisaties.

 

Zo gebruiken we het concept van de portfoliotafel. Een gestructureerd overleg met management en opdrachtgevers waar besluiten worden genomen over uw projectportfolio. Want periodieke en gerichte aandacht voor het projectportfolio is nodig om de neuzen in dezelfde richting te houden.

Als specialist op Project Portfolio Management helpen we u graag om maximaal resultaat te halen uit hun projectportfolio door te zorgen voor:

  • (MEER) FOCUS: kiezen we voor de goede projecten?

  • (MEER) GRIP: sturen we (bij) op de lopende projecten?

  • (MEER) TRANSPARANTIE: communiceren we over het projectportfolio?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van Project Portfolio Management voor uw organisatie en hoe dat praktisch kan worden ingezet, neem dan gerust contact op.

Het projectportfolio van een organisatie
Het projectportfolio
Portfoliotafel concept
De portfoliotafel
bottom of page