top of page
Onze diensten

Dienstverlening naar organisaties zal altijd maatwerk zijn en o.a. startsituatie, knelpunten, urgentie en wensen bij uw organisatie. We hebben een brede ervaring en achtergrond en kunnen op deze wijze snel inspelen op uw specifieke situatie.

 

Onze diensten zullen in overleg met uw organisatie worden ingekleurd en afgekaderd. Tenslotte is borging in de organisatie en draagvlak bij de betrokkenen essentieel voor succesvolle uitvoering van de diensten.

Hieronder staan enkele mogelijke diensten opgenomen, dus niet uitputtend, die we kunnen inzetten om uw organisatie verder te helpen met Project Portfolio Management. Uiteraard kiezen we voor diensten die passen bij de volwassenheid van uw organisatie met PPM.

 • Oriëntatieworkshop PPM
  Over doel, inhoud en nut/ noodzaak van PPM en om te kijken of het voor uw organisatie toegevoegde waarde kan hebben.>>

 • Verdiepingsworkshop PPM
  Als u bepaalde PPM onderdelen in uw organisatie wilt verdiepen, analyseren en verbeteren. >>

 • Inventarisatie van bestaand en toekomstig projectportfolio
  Als u meer overzicht en inzicht wilt in uw projectportfolio, kunnen we u helpen het projectportfolio in kaart te brengen en u ook advies geven over een aantrekkelijke vorm van presenteren/communiceren binnen uw organisatie.

  We kunnen daarbij gebruik maken van onze zelf-ontwikkelde Project Portfolio Sheet (in Excel). >>

 • Analyse/ Quickscan PPM
  Als u al PPM processen hebt staan, kunnen we middels deze Quickscan een brede analyse doen op basis van best-practices. We geven u daarna concrete adviezen om PPM (-onderdelen) binnen uw organisatie te verbeteren. >>

 • Basis Implementatie PPM
  Als u ondersteuning wilt bij de basis implementatie van PPM in uw organisatie. We helpen u dan de benodigde PPM besturing, processen, organisatie, informatie en systemen/ hulpmiddelen in uw organisatie werkend te krijgen.>>

 • Projectmanagement & Projectadvies
  Indien u specifieke PPM tooling wilt inzetten in uw organisatie, dan kunnen we de rol van projectleider en/of projectadviseur op ons nemen.

 • Coaching
  Indien uw portfoliomanager of portfolio-officer behoefte heeft aan coaching in de praktijk.

 • Invulling PPM functies op interim basis
  Daar waar PPM functies vacant zijn vanwege tijdelijke afwezigheid of als overbrugging, kunnen we deze op interim basis bij u invullen.

Mocht u interesse hebben om gebruik te maken van onze diensten, neem dan gerust contact op. We helpen u graag verder.

Hogt Portfoliomanagement faciliteert diverse typen PPM workshops
Workshop PPM
bottom of page